Almer pobijedio zloćudnu bolest i vratio se u svoju Kalesiju

Ovih dana iz Njemačke, nakon uspješnog liječenja, u Gornje Raince kod Kalesije, vratio se 32-godišnji Almer Mustafić. Početkom januara ove godine Almeru Mustafiću, rođenom u Kamenici kod Zvornika, a nastanjenom u Gornjim Raincima kod Kalesije, dijagnosticiran je „brkitt limfom“ agresivni zloćudni limfom IV stepena.

Za njega je jedini spas bio liječenje u inozemstvu, ali Almer Mustafić, koji živi sa suprugom Editom i 4-godišnjom kćerkicom Azrom, nije imao 200 hiljada eura koliko je trebalo za liječenje u Minhenu, u bolnici Recht der Isar.

 Nalazi dobri

 Tada se na noge digla cijela Kalesija. Udruženje „Korak“ je pokrenulo akciju prikupljanja potrebnih novčanih sredstava za Amerovo liječnje. Brojnim humanitarnim akcijama: koncerti, humanitarni turniri, prikupljanje sredstava na ulicama, aukcijama i sličnim akcijama, uz pomoć dobrih ljudi iz cijele BiH i dijaspore, za manje od dva mjeseca prikupljen je novac za Almerovo liječenje.

Vijest o Almerovom uspješnom liječenju podijelila je njegova supruga Edita.

– Poštovani, hvala Allahu, doktor je rekao da je bolest zaustavljena u potpunosti. Ostao je nalaz gastroskopije (želudac i dvanaestopalačno crijevo) koji je zakazan za petak 12. 6. 2015. godine, napisala je prije nekoliko Almerova supruga Edita Mustafić, na društvenoj mreži, iskazujući zahvalnost svima koji su pomogli Almerovo liječenje.

Neuphodne kontrole

Nakon toka, u petak, 21. juna, Edita je javila prijateljima da su stigli i nalazi gastroskopije i krvi, koji su potvrdili da je Almer potpuno izliječen. Sa otpusnim pismom i kompletnom dokumenatcijom Almer Mustafić, supruga Edta i kćerkica Azra su već u subotu stigli svojoj kući u Gornje Raince.

– U subotu smo doputovali kući. Hvala Allahu, u putu smo prošli dobro. Almer se dobro osjeća i igra sa našom Azrom. Hvala puno svima koji su uz nas. Bog im podario svako dobro, kaže presrećna Edita Msutafić.

Iako nalazi kazuju da je Almer potpuno izliječen, doktor je preporučio detaljnije pretrage svako dva mjeseca i redovne kontrole krvi, tako da je Almer Mustafić dobio vizu na godinu dana, da može vršiti kontrole u “Klinikum recht der Isar” u Minhenu. Morat će se pridržavati i strogog režima ishrane. Ukoliko u narednih pet godina bolest bude mirovala, smatrat će se da je Almer definitivno izlijčen.

Zadovoljni i u “Koraku”

Miralem ef. Pjanić, predsjednik UG “Korak”, kaže da je vijest o Almerovom uspješnom liječenju obradovala sve članove ovoga udruženja, sve Kalesijce I sve koji su na bilo koji način pomogli njegovo liječenje.

Ovo je predivna vijest za sve nas. Ljepši ramazanski poklon nismo mogli dobiti. I ja bih se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji, kazao je Miraem ef. Pjanić, izražavajući nadu da će se Almer Mustafić u vremenu koje je pred njim vratiti svom normalnom životu.

 

(Kalesijske novine)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: