Almer Mustafić otputovao na liječenje u Njemačku: Kćerkica Azra babu ispratila zagrljajem, nedostaje još 68.000 KM!

Tridesetdvogodišnji Zvorničanin Almer Mustafić kojem je dijagnosticiran burkit limfom IV stepena visokog rizika, danas je iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla otputovao na liječenje u Njemačku!

Almeru, koji sa suprugom Editom i kćerkicom 4-godišnjom Azrom, živi u Gornjim Raincima kod Kalesije, za liječenje je potrebno 200.000 eura.

U akciji koja je započeta početkom marta ove godine i koja je Kalesiju digla na noge, do sada je prikupljena 331.000 maraka, a nedostaje još 68.000 maraka.
almer sa porodicom

– U Minhenu, u bolnici Recht der Isar je dogovoren prijem u utorak u 9 i 30 sati. Nismo mogli čekati da se skupi sav novac. U nadi da će se u međuvremenu prikupiti i ostatak sredstava za Almerovo liječenje odlučili smo ići odma, da ne gubimo vrijeme – kazala je Edita, Almerova supruga.

Istakla je da će akcija za prikupljanje novca nastaviti i u narednom periodu, te pozvala sve dobre ljude da pomognu njenom suprugu.

Podsjetimo, u proteklom periodu je organizovano niz humanitarnih akcija na kojima je prikupljana pomoć za liječenje Almera Mustafića. Nekoliko humanitarnih akcija je već zakazano za naredne semice.

Inače, građani Kalesije su još 2013. godine, zajedno sa građanima iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, pokazali neupitnu humanost, kada su prikupili oko 250.000 eura za liječenje Aldine Sarajlić.

 

ALMER-MUSTAFIC-APEL

(Faktor.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: