Bolestan bez krova nad glavom: Majka ga napustila kada je imao samo dva mjeseca.

Majka ga je ostavila kada je imao samo dva mjeseca, a otac napustio kada je imao nepune četiri godine. Mirns Kuduzović iz Lukavca je već od ranog djetinjstva naučio šta znači biti sam i birnuti se za sebe. Iako je nakon odlaska oca brigu o njemu preuzela nena, Mirnes se ipak kao vrlo mlad morao snaliziti i zarađivati za život.

Sa 16 godina dijagnosticirana mu je kronova bolest ili bolest crijeva. Kako kaže Mirnes u tom periodu nije mnogo obraćao pažnju na tu bolest, misleći kako će prevazići to. Nastavio je raditi za dnevnice, sve dok prije 8 godina nisu počeli ozbiljniji problemi sa ovom bolešću. Mirnes trenutno živi kod tetke, i pokušava da renovira staru, neuslovnu kuću, koja mu je ostala od nene. Počeo je neke radove, ali…zbog nedostatka para, sve je stalo. Ali zlo nikad ne ide samo.

I Kronova bolest je pojačala nedaće. Ponovo treba na operaciju. A, prihoda nikakvih, niotkud. Patnja živa. Zato Mirnes Kuduzović iz Lukavca, moli dobre ljude, one koji su u mogućnosti, da mu pomognu,u okviru svojih mogućnosti. Jer, danas nikom nije lahko, veli.

Oni koji žele pomoći Mirnesu, mogu mu se javiti na broj telefona:

Mirnes Kuduzović: 060 300 6699

Broj računa: 1613000075983744

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: