Baždarević ostao bez tri reprezentativca, Hajrović naknadno pozvan

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nikako ne može biti zadovoljan kada je zdravstveni bilten Zmajeva u pitanju. Pred utakmice protiv Walesa ostao je bez tri važna igrača.

Baždarević neće moći računati na Seada Kolašinca i Tinu Sušića koji su zadobili povrede Ahilove tetive dok Ermin Zec ima povredu leđa. Oni bi se već danas trebali vratiti u svoje klubove. Obzirom na trenutni zdravstveni bilten selektor je odlučio da danas pošalje poziv Izetu Hajroviću

S druge strane, medicinski tim bh. reprezentacije već uveliko radi na osposobljavanju Edina Džeke za subotnji susret protiv Velšana na Bilinom Polju.

Postoje nagađanja da bi Džeko utakmicu mogao početi s klupe i najvjerovatnije, ukoliko rezultat ne bude povoljan za Zmajeve, ući će u drugom poluvremenu.

Ukoliko Zmajevi ne budu imali većih problem sa rezultatom protiv Walesa, Baždarević će sačuvati Džeku za susret protiv Kipra koji se igra u utorak u gostima.

Senad Lulić koji je na okupljanje stigao povrijeđen će biti u potpunosti spreman za ovaj susret.

Utakmica BiH – Wales na programu je u subotu 10. oktobra na stadionu “Bilino polje” u Zenici sa početkom u 20:45, dok je susret s reprezentacijom Kipra tri dana kasnije, u Nikoziji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: