U KALESIJI ODRŽAN PROŠIRENI KOLEGIJ MUP-a TK-a

Prošireni kolegij policijskog komesara MUP-a TK-Nedima Mutapčića i ministra MUP-a TK-Seada Omerbegovića održan je danas u prostorijama Općine Kalesija. Razgovarano je o stanju sigurnosti na području TK, provedbama novog Zakona o unutrašnjim poslovima TK i aktivnostima u povodu obilježavanja 22. maja – Dana policije TK-a.

Ovom prilikom predstavljeni su sigurnosni pokazatelji za prva tri mjeseca tekuće godine, gdje je posebno istaknuto smanjenje broja događaja u oblasti narušavanja javnog reda i mira, kao i broja saobraćajnih nesreća, nakon čega su prezentirane buduće smjernice djelovanja operativnog policije, s posebnim akcentom na prevenciju i suzbijanje svih oblika kriminalnih aktivnosti.

Navedenom sastanku su pored domaćina načelnika općine Kalesija, gosp. Rasima Omerovića, prisustvovali i zamjenik šefa misije EUPM-SA Domenico Paterna Svojim saradnicima iz regionalnog ureda evropske policije u Tuzli, kojom prilikom je gosp. Paterna, između ostalog, istakao da je počastvovan pozivom u lokalnu zajednicu, čija saradnja sa policijom u mnogome doprinijeti uspješnom izvršavanju Može policijskih zadataka, u cilju postizanja većeg stepena sigurnosti svih građana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: