POLICIJSKA STANICA KALESIJA DOBILA NOVI LASERSKI RADAR

2Saobraćajna policija PS Kalesija dobila je nedavno od MUP-a TK savremeni uređaj za mjerenje brzine kretanja vozila. Radi se o laserskom radaru “TruCam”, koji je već u nekoliko dana korištenja pokazao dobre rezultate.

Osim mjerenja brzine vozila uređaj može izračunati udaljenost puta i razmak između dva prateća vozila. Dokaz o mjerenju brzine vozila bilježi se video zapisom i fotografijom, tako da službenici saobraćajne policije vozačima mogu na uvid dati sve detalje, odnosno na snimku pokazati dionicu na kojoj je prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila napravljeno.

Ovaj uređaj opremljen je IC reflektorom, te se mjerenje brzine kretanja vozila može vršiti i u pogoršanim vremenskim uslovima kao i tokom noći.

Uređaj je moguće koristiti i kao statični radar/kameru, koji će biti postavljen tokom cijelog dana na jednoj lokaciji i bilježiti prolazak svakog vozila i vršiti mjerenja brzine. Vozači će znakom “Radarska kontrola” biti upozoreni na dionicu puta na kojoj se vrši mjerenje i kontrola brzine kretanja vozila.

Iz Policijske stanice Kalesija obavještavaju vozače da će u narednom periodu biti pojačana kontrola brzine kretanja vozila na magistralnom putu M4 Tuzla-Zvornik, te upozoravaju da se poštuju znakovi ograničenja.

 

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: