PREDUZEĆE "PIEMONTE" DONIRALO 5O PAKETA UG "OSMJEH NADE" KALESIJA

Danas je u prostorijama Udruženja građana „Osmjeh nade“ – Kalesija obavljena podjela paketa sa prehrambenim artiklima, koje je doniralo preduzeće za  unutrašnju i vanjsku trgovinu „Piemonte“ – Tuzla.   Članovima Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama  „Osmjeh nade“ – Kalesija, 50 paketa, koji sadrže osnovne životne manirnice: ulje, šećer, kafu, tjesteninu, sokove, keksove i druge prehrambene artikle,  uručio je direktor preduzeća „Piemonte“ , Kasim Selimović.

Prema riječima Fadila Smajlovića, zamjenika predsjednika Udruženja građana „Osmjeh nade“, Kasim Selimović već druže vremana prati i pomaže rad ovog Udruženja koje okuplja 122 djece sa posebnim potrebama.

–         ova donacija za nas znači mnogo, jer je to još  jedan dokaz da mi roditelji i naša djeca nismo sami i da ima ljudi koji misle na nas u ovom teškom vremenu. Kasim Selimović u kontinuitetu podržava rad Udruženja i ovo je još jedan dokaz humanosti ovog čovjeka i njegovih uposlenika, kojima se zahvaljujemo na poklonima, kazao je Smajlović i pozvao i druge privrednike i institucije da pomognu rad Udruženja.

Preduzeća „Piemonte“ je i prošle godine, prilikom obilježavanja godišnjice Udruženja uručilo 50 paketa članovima ovog Udruženja, tako da je ovo samo nastavak kontinirane pomoći  roditeljima i djeci Udruženja građana „Osmjeh nade“- Kalesija, kazao je Kasim Selimović, vlasnik preduzeća “Piemonte”

–  Moralna i ljudska obaveza svih nas je da podržimo ovo Udruženje koje radi i djeluje u veoma skromnim uslovima, pri čemu su, najvećim dijelom, prepušteni sami sebi. Mi već duži period podržavamo rad ovog Udruženja i sa ovakvim humanitarnim aktivnostima nastavit ćemo i u budućnosti, rekao je Selimović.

Foto:

M.Zulic.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: