Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHNikšić u Donjoj Jablanici: “Materijalna šteta će se na neki način nadoknaditi,...

Nikšić u Donjoj Jablanici: “Materijalna šteta će se na neki način nadoknaditi, ljudski životi neće”

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović posjetili su danas, poplavama pogođenu i razorenu, Donju Jablanicu gdje su razgovarali s lokalnim stanovništvom. Materijalna šteta je ogromna, kažu, ali su ljudski životi nenadoknadivi.Načelnik Jablanice, Damir Šabanović, istaknuo je da je prioritet doći do svakog građanina i uspostaviti sve komunikacije.

“Sve je dobro iskoordinirano. Imamo i više mašina nego što može podnijeti ovaj obim posla. Prekjučer smo bili potpuno odsječeni od cijelog svijeta, ali uspostavili smo komunikacije. Neke pravce nismo uspjeli uspostaviti i to je prioritet za naredni period, da dođemo do svakog građanina i da uspostavimo sve komunikacije putne, da vratimo vodosnabdijevanje i snabdijevanje električnom energijom”, kaže Šabanović.Dodaje da veliki dio gradskog vodovoda, sa kojeg se najveći broj stanovnika ove općine opskrbljuje vodom, prolazi kroz Donju Jablanicu, pa su u toku radovi na uspostavljanju tog vodosnabdijevanja.


Podijeli :

0

OGLAS

Nikšić u Donjoj Jablanici: “Materijalna šteta će se na neki način nadoknaditi, ljudski životi neće”

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović posjetili su danas, poplavama pogođenu i razorenu, Donju Jablanicu gdje su razgovarali s lokalnim stanovništvom. Materijalna šteta je ogromna, kažu, ali su ljudski životi nenadoknadivi.

Načelnik Jablanice, Damir Šabanović, istaknuo je da je prioritet doći do svakog građanina i uspostaviti sve komunikacije.

“Sve je dobro iskoordinirano. Imamo i više mašina nego što može podnijeti ovaj obim posla. Prekjučer smo bili potpuno odsječeni od cijelog svijeta, ali uspostavili smo komunikacije. Neke pravce nismo uspjeli uspostaviti i to je prioritet za naredni period, da dođemo do svakog građanina i da uspostavimo sve komunikacije putne, da vratimo vodosnabdijevanje i snabdijevanje električnom energijom”, kaže Šabanović.

Dodaje da veliki dio gradskog vodovoda, sa kojeg se najveći broj stanovnika ove općine opskrbljuje vodom, prolazi kroz Donju Jablanicu, pa su u toku radovi na uspostavljanju tog vodosnabdijevanja.

Federalni premijer, Nermin Nikšić, pohvalio je ekipe na terenu. Materijalna šteta će se, kaže, nadoknaditi, ali ne i ljudski životi.

“Razgovarali smo sa svim mještanima koji su pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu, ali eto, hvala Bogu, nisu imali tih ljudskih gubitaka i koji ustvari ne govore više o svojoj šteti i kažu: ‘Šta da pričamo mi o tome, kad vidimo šta je bilo s našim komšijama?’, jer su svakog od tih ljudi u glavu znali. Moram reći da ove ekipe koje su na terenu i koje su stvarno od prvog dana angažirane zaista su napravile ogroman posao. Rade i siguran sam da će što se toga tiče vrlo brzo raščistiti teren da se može krenuti u neko saniranje. Nažalost, ono što smo Dado i ja komentirali, sva materijalna šteta će se na neki način nadoknaditi, ljudski životi neće. To je nešto što sigurno svima ostaje kao najveće opterećenje i žalost”, kazao je Nikšić.

Radio Feral/N1

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno