Četvrtak, 19 Septembra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonU pogledu plaćanja školarine samofinansirajući studenti izjednačeni sa redovnim

U pogledu plaćanja školarine samofinansirajući studenti izjednačeni sa redovnim

Na danas održanoj sjednici Vlada je dala prethodnu saglasnost na Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o iznosu participacije i školarine u troškovima sva tri ciklusa studija na fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli sa primjenom od akademske 2024/'25. godine. Prema ovoj odluci redovni studenti prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija koji se sami finansiraju, a koji se prvi puta upisuju u prvu godinu studija u akademskoj2024/125. godini snositi će troškove školarine u iznosu od 100 KM po semestru, a upisani studenti, ostvariti će pravo na povrat više uplaćenog iznosa školarine nakon što se u Budžetu TK za 2024. godinu, na odgovarajućem kodu Univerziteta u Tuzli, obezbjede sredstva za tu namjenu. Ovim je realiziran Zaključak Skupštine Tuzlanskog kantona da se studenti koji su upisani na JU Univerzitet u Tuzli u akademskoj 2024/2025. godini u statusu samofinansirajućih studenata izjednače u plaćanju školarine sa redovnim studentima.

Ostale odluke

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Program raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice Pomoć vjerskim zajednicama za 2024. godinu. Ovim programom raspoređena o je ukupno planiranih 650.000 KM za programske aktivnosti vjerskih zajednica, za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju vjerskih objekata i drugo.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas dala prethodnu saglasnost za imenovanje Senada Zaketovića na mjesto vršioca direktora Kantonalne agencije za privatizaciju na period najduže tri mjeseca, te imenovala Zorana Jovanovića za vršioca dužnosti direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, najkasnije do 31.12.2024. godine.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno