Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonVatrogasci gasili požare širom Tuzlanskog kantona

Vatrogasci gasili požare širom Tuzlanskog kantona

Prema izvještaju Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite, vatrogasci su gasili požare u nekoliko općina/gradova na području Tuzlanskog kantona.

Grad Živinice

PVJ Živinice imala je jednu intervenciju na gašenju požara u MZ Kovači, gdje je gorio pomoćni objekt za sušenje šljiva(pušnica). Požar lokalizovan i ugašen bez veće materijalne štete.

Grad Gradačac

PVJ Gradačac imala je jednu intervenciju na gašenju požara u mjestu Donje Ledenice,gdje je gorila šuma i nisko rastinje. U gašenju učestvovalo jedno vozilo 5 vatrogasaca i 4 mještana.

Grad Srebrenik

PVJ Srebrenik imala je jednu intervenciju na gašenju požara u firmi „PROSPERITET- Previle“ gdje je gorilo električno brojilo.

Općina Teočak

DVD Teočak je imao intervenciju na gašenju požara na pomoćnom objektu u mjestu Bilalići. Požar je lokalizovan i ugašen. Na gašenju požara učestvovala 4 vatrogasca sa 2 vozila.
Jedno lice je smrtno stradalo, a radi se o vlasnici objekta.

Općina Kladanj

Stanje sa požarom na deponiji stabilizovano uslijed sinoćnih padavina, još uvijek ima dima u tragu ali u znatno manjem obimu.

Požar koji je 20.08.2024 godine na Konjuhu obuhvatio oko 10 hektara borove šume trenutno je pod kontrolom ne širi se dalje,ima još starih klada i panjeva koji se dime.Radnici JP Šuma-TK su na terenu i prate situaciju.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno