Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonU protekla 24 sata registrovano osam požara u Tuzlanskom kantonu

U protekla 24 sata registrovano osam požara u Tuzlanskom kantonu

Prema izvještaju Operativnog centra Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasci u šest gradova/općina Tuzlanskog kantona gasili su požare.

Grad Tuzla

PVJ Tuzla imala je tri intervencije na gašenju požara i to:

– nisko rastinje u ulici 18.Hrvatske brigade

– nisko rastinje u naselju Kolimer i

– nisko rastinje u ulici Mitra Trifunovića Uče

Grad Gračanica

PVJ Gračanica imala je jednu intervenciju na gašenju požara u MZ Lukavica između zaseoka Delići i Devedžije, gdje je gorjelo nisko rastinje.

Grad Gradačac

PVJ Gradačac imala je jednu intervenciju na gašenju požara na lokaciji Zelinja Donja, gdje je gorjelo nisko rastinje i šuma na površini od oko 5 dunuma.U intervenciji učestvovalo 1 vatrogasno vozilo, 5 vatrogasaca i desetak mještana.

Grad Srebrenik

PVJ Srebrenik imala je jednu intervenciju na gašenju požara u naselju Špionica Srednja, gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar je ugrožavao i stambene objekte-kuće, požar je uspješno ugašen.

Općina Doboj Istok

DVD Doboj Istok imala je jednu intervenciju gašenja požara u mjestu Brđani MZ Klokotnica, gdje su gorjela dva stoga sijena. Požar je lokalizovan i ugašen.

Grad Lukavac

PVJ Lukavac imala je jednu intervenciju na gašenju požara u naselju Huskići gdje je gorio otpad.

Članovi Službe za izviđanje i osmatranje iz zraka Tuzlanskog kantona (Aeroklub Tuzla) tokom izvođenih svojih redovnih aktivnosti vrše osmatranje terena sa ciljem ranog otkrivanja eventualnih požara. U narednim danima će iz preventivnih razloga također redovno vršiti osmatranje, saopšteno je iz Operativnog štaba KUCZTK.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno