Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonSkupštinski zastupnici će danas raspravljati o stanju na Aerodromu u Tuzli

Skupštinski zastupnici će danas raspravljati o stanju na Aerodromu u Tuzli

Za danas su zakazane dvije sjednice Skupštine TK. Redovna i tematska sjednica. Na dnevnom redu redovne sjednice je 14 tačaka. Razmatrat će se između ostalog nacrt Zakona o javnim priredbama, Zakona o mirnom okupljanju, Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2023. godinu, te nekoliko izvještaja o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova.

Odmah po završetku, zakazana je tematska sjednica sa akcentom na probleme i potencijalna rješenja JP “Međunarodni Aerodrom Tuzla” d.o.o.Međunarodni aerodrom u Tuzli od prošle godine se nalazi u problemima, nakon što je aviokompanija Wizz Air zatvorila svoju bazu, povukla dva aviona te drastično reducirala broj linija.

Opozicioni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona dosad su u nekoliko navrata tražili zakazivanje sjednice tog zakonodavnog tijela, za vrijeme koje bi se detaljno razmatrala situacija u kojoj se nalazi tuzlanska zračna luka.

S tim u vezi, Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici je donijela zaključak da je upoznata sa informacijom Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK o problemima i iznalaženju rješenja za stanje na aerodromu.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno