Za vikend sunčano vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji sunčano vrijeme.  Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju, 14.10.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U ponedjeljak, 15.10.2018., prognozira se povečanje oblačnosti sa juga koje će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 24°C.

U utorak, 16.10.2018., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 24°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 13.OKTOBAR 2018.godine

Biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba, osim što je tokom prijepodneva poželjno biti oprezniji zbog moguće pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Savjetujemo Vam da dan provedete na otvorenom, pri tome je preporučljivo slojevito se odjenuti obzirom da će nakon svježijeg jutra, danju biti osjetno toplije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *