Za vikend oblačno vrijeme sa snijegom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa slabim snijegom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 1 stepen celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. Većinom će padati slab snijeg ili sunježica, na jugu zemlje slaba kiša. Formiranje sniježnog pokrivača u visini do 5 centimetara. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 2°C. Na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka od 3 do 6°C, a najviša dnevna između 6 i 9°C.

U nedjelju, 03.12.2017., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, na jugu zemlje kiša. Prognozira se visina novog sniježnog pokrivača u visini od 5 do 10 centimetara, na planinama do 15 centimetara. Do kraja dana prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 1°C. Na jugu zemlje temperatura zraka od 3 do 7°C.

U ponedjeljak, 04.12.2017., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -2°C, na jugu zemlje od -2 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 02.decembar

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Tmurno vrijeme i niske temperature, osobito u unutrašnjosti, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. U Hercegovini će biti neznatno ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *