Vikend bez padavina, od ponedjeljka pogoršanje vremena

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima umjereno oblačno i prohladno vrijeme, sa mrazom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je – 4 stepena celzija. Mjestimično ima i magle.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne je izgledna magla ili niska naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 stepeni celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.02.2019 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.02.2019 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada uvjetovat će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg. U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg i u nizinama. Prije podne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni. Tokom dana, postupan pad temperatura zraka.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.02.2019 (Utorak)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa sunježicom i snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu do 8 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 09.februar 2019.godine

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Blizina pogoršanja i jugo, uz povremeno jaču naoblaku, kod osjetljivih osoba može uzrokovati manje poteškoće vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, nervoze,dekoncentracije. U jutarnjim satima, u Bosni je izgledna i pojava magle, stoga je preporučljivo biti oprezniji i reducirati kretanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: