Upaljen meteoalarm: Narednih dana temperature i do minus 14, ponovo snijeg

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao je narandžasto upozorenje od 21. do 23. januara zbog niske jutarnje temperature zraka.

Područje za koju se izdaje upozorenje je u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne bez magle ili niskih oblaka.

Oblačno vrijeme sa jutarnjim temperaturama i do -14 stepeni Celzijusa očekuje se u narednim danima u Bosni i Hercegovini.

Snijeg slabijeg intenziteta očekuje se u utorak na zapadu Bosne, navodeno je na zvaničnoj stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Prvog dana vikenda na sjeveru i sjeveroistoku Bosne očekuje se oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne.

“U ostalim područjima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 stepeni”, navodi FHMZBiH.

Slično vrijeme se očekuje i u nedjelju. U Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. U ostalim područjima BiH sunčano.

Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

I prvog radnog dana u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne najavljeno je oblačno vrijeme, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom, a u ostalim područjima BiH sunčano.

Jutarnje temperature će se kretati od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 9 do 14 stepeni.

U utorak očekuje se oblačno vrijeme sa slabom kišom u Hercegovini, a na zapadu Bosne sa kišom i snijegom. Padavine će biti slabog intenziteta.

Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 6 do 12 stepeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *