U BiH danas pretežno oblačno

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u Krajini, a tokom dana ponegdje u centralnim djelovima može pasti i malo kiše. Poslije podne, smanjenje oblačnosti u Hercegovini i na jugozapadu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stepeni celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.11.2018 (Petak)., u većem dijelu Bosne se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.11.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima se očekuje i kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.11.2018 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje od 13 do 17 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 22.NOVEMBAR
Postepena stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu populacije. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i na zapadu, u Bosni će duže zadržavanje naoblake, niske temperature i padavine uzrokovati probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana biće ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *