Jutros u Kalesiji samo 3 stepena celzija, danas sunčano uz umjerenu oblačnost

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano i prohladno vrijeme. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 3 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 100%, a atmosferski pritisak 1009 hektopaskala.

Prema prognozama Federalnoh hidrometeorološkog zavoda BiH  danas se U Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 5 na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje od 17 do 22 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.09.2018 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 3 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje od 20 do 24 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.09.2018 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po koltinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.Tokom dana, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23, jugu zemlje od 22 do 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.09.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.. Po koltinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 10, na jugu zemlje od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24, jugu zemlje od 22 do 26 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 26.SEPTEMBAR

Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti prohladno. Danju sunčanije i ugodnije, sa porastom temperatura, pri tome još uvijek i osjetno svježije u odnosu na protekli period, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *