Danas umjereno oblačno vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se na prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U nedjelju, 19.08.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U ponedjeljak, 20.08.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Poslije podne lokalni ljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak, 21.08.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 18.AVGUST 2018.GODINE

Biometeorološka prognoza je povoljna. Povremena povećana naoblaka, kod osjetljivih osoba će uzrokovati slabije tegobe u vidu dekoncentracije i glavobolje. Hronični bolesnici i meteoropate također bi mogli imati problema u poslijepodnevnim satima, ponajviše zbog sparnog vremena, stoga ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: