Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 2, na jugu zemlje od 3 do 6 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.12.2017 (Četvrtak)., u Bosni se prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana, smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje u noći na petak. U planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje od -4 do 1, a najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 2, na jugu zemlje od 3 do 6 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.12.2017 (Petak)., u Bosni više oblačnosti prije podne. U jutarnjim satima moguć je slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana, smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od -3 do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.12.2017 (Subota)., novo naoblačenje od ranih jutarnjih sati koje će u Bosni uvjetovati snijeg ili susnježicu, a u sjevernim područjima i kišu. U Hercegovini bez padavina. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU 20.DECEMBAR

Biometeorološke prilike su relativno povoljne, uz ljepšu opštu sliku i više sunca na jugu. U Bosni, usljed stabilnog i hladnog vremena moguće je intenzivnije onečišćenje zraka u gradskim sredinama. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, reducirati boravak na otvorenom i provoditi mjere zaštite od hladnoće, naročito osjetljive grupe stanovništva poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *