Danas sunčano vrijeme, temperature do 16 stepeni

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, mjestimično s maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 4 stepena celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se u Bosni očekuje  sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne sa maglom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviše dnevne temperature od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U nedjelju 05.11.2017., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje oblačnosti u Krajini. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 12 do 18 °C.

U ponedjeljak 06.11.2017., u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčanije. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu Bosne i Krajini, a poslije podne ili u večernjim satima u većini područja. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 11 do 17 °C.

U utorak 06.11.2017., oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevne od 8 do 15 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 04.NOVEMBAR

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra, poželjno je adekvatno se odjenuti. Također je moguća i pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji i sunčaniji dio dana provesti na otvorenom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *