Danas sunčano vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u se u jutarnjim satima, a prije podne po kotlinama Bosne očekuje magla i niska oblačnost. U drugoj polovini dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.10.2018 (Petak)., po kotlinama u Bosni prije podne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, jugu zemlje od 22 do 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.10.2018 (Subota)., u jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, jugu zemlje od 22 do 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.10.2018 (Nedjelja)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, a i prije podne, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, jugu zemlje od 22 do 26 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 11.OKTOBAR
Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će biti toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *