Danas promjenjivo oblačno vrijeme, mogući i pljuskovi

Vrijeme: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, mjestimično ima i magle. Temperatura zaka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 14 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha  89 %, a atmosferski pritisak 978 hektopaskala. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, jače naoblačenje sa juga će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Jače padavine u drugoj polovini dana. Uz kišu i pljuskove, postoje uvjeti i za pojavu grada. Najmanje padavina se očekuje za sjeveroistok Bosne, gdje će prije podne biti i sunčanih perioda. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 04.05.2018 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje i grmljavina. Uz kišu i pljuskove postoje uvjeti za pojavu grada. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, na jugu do 27 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.05.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu, pljuskove i na momente pojačan vjetar, postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.05.2018 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti očekuje se na jugu. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 03.MAJ 2018. GODINE

Prolazak ciklone iznad naše zemlje uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropate ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Mada će povremeni pljuskovi i nestabilno vrijeme remetiti ugođaj, povoljna okolnost je da će malo osvježiti, stoga će i osjet sparine biti slabije izražen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *