Danas pretežno oblačno

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti, očekuje se u sjevernim područjima, a ponegdje u centalnim djelovima i sa slabim snijegom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 stepeni celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.02.2019 (Petak)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama se prognozira kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 12 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.02.2019 (Subota)., u Bosni prije podne dosta niskih oblaka ili magle po kotlinama. U drugom dijelu dana malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu i sjeveru zemlje do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.02.2019 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini sučano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu i sjeveru zemlje do 14 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 14.FEBRUAR

Nakon hladnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju odijevanju, u nastavku dana će temperature blago porasti i biće ugodnije. U Bosni će povremeno izraženija naoblaka uglavnom djelovati na raspoloženje većine populacije, u Hercegovini sunčanije i uz ljepšu opštu sliku. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti sa poslijepodnevnim satima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: