Danas oblačno vrijeme, u večernjim satima nove padavine

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačnovrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -1 stepen celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Tokom poslijepodneva novo naoblačenje, što će u večernjim satima usloviti padavina. U područjima iznad 700 m susnježica i snijeg, a u nižim kiša. Na sjeverozapadu Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. U Krajini povremeno sa jakim udarima. Dnevna temperatura od 5 do 11 °C.

U četvrtak, 04.01.2018., jutro u Bosni, uglavnom, umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama, a u Hercegovnino sunčano. U jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini kiša, a na istoku i sjeveroistoku Bosne sa susnježicom i snijegom. Tokom dana u cijeloj zemlji sunčanije. U večernjim satima novo naoblačenje. Vjetar u Bosni slab do umjeren, jugozapadni. U Hercegovini, veći dio dana, slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na planinama do -8, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 12 °C.

U petak 05.01.2018., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 0 do 6, a dnevne od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14 °C.

U subotu 06.01.2018., u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljim. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 8 do 15 °C.

U nedjelju 07.01.2018., umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a dnevne od 8 do 15 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA  ZA SRIJEDU, 03.JANUAR

Oblačno vrijeme sa padavinama uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike. Kod osoba osjetljivih na vrijeme, moguće su poteškoće sa snom, lošije raspoloženje, slabija radna koncentracija i prolazne glavobolje. Tegobe će biti izraženije kod hroničnih bolesnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *