Danas oblačno vrijeme sa snijegom

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U većem djelu Bosne se očekuje susnježica i snijeg. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne moguća je i kiša. U Hercegovini bez padavina. Očekivana visina novog snježnog pokrivača uglavnom od 2 do 8, ponegdje do 10 cm. Najviša dnevna od -3 do 3 stepena celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.01.2019 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Bosni sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura od -8 do -3, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu od 2 do 6 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.01.2019 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguće i provijavanje slabog snijega. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.01.2019 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planinskim djelovima je moguće i provijavanje slabog snijega. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu od -2 do 2, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 4 do 8 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 10.JANUAR

Biometeorološka prognoza i dalje je nepovoljna, izraženije u dijelu Bosne. Padavine, uz temperature koje će biti nešto niže u odnosu na protekli dan, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje će biti stabilnije, pri tome uz jak sjeverni vjetar koji će praviti probleme osjetljivim osobama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *