Danas oblačno vrijeme sa slabim snijegom

Nakon sinošnjeg slabog snijega, jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 0 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, sa snijegom u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne i postupno povećanje sniježnog pokrivača. U zapadnim i sjeverozapnim djelovima, povremen i slab snijeg u jutarnjim satima, a tokom prije podneva, postupan prestanak padavina u ovim djelovima, a poslije podne i u ostatku zemlje. Najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stepeni

PROGNOZA VREMENA ZA 21.01.2018 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i susnježicom, a na planinama sa snijegom. Tokom prije podneva kiša će i u nižim djelovima Bosne prelazit u sunježicu i snijeg. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavina postepeno prestaju i slabe. U drugom dijeli dana razvedravanje u Hercegovini, Posavini, Krajini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 5, a najviša dnevna od -1 do 6, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.01.2018 (Ponedjeljak)., jutro hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. U ostatku dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na planinama do -11, a na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 4 do 8 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.01.2018 (Utorak)., jutro pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom i susnježicom, a na planinama sa snijegom. Tokom poslije podneva, prestanak padavina. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 20.JANUAR

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice, a kod hroničnih bolesnika javit će se izraženije tegobe vezane uz njihove bolesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *