Danas oblačno vrijeme s padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima i dio prije podneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine na jugozapadu, istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 l/m2. U osataku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Najviša dnevna temperatura od 0 do 6 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.03.2018 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovin se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. Na planinama sa snijegom te ponegdje u centralnim djelovima. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.03.2018 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.03.2018 (Ponedjeljak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a tokom noći padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 02.MART

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti, ponajviše zbog porasta temperatura. Pod uticajem povećane naoblake i padavina, kod osjetljivih osoba moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova i dekoncentracije. Mada će otopliti i dalje je neophodno posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, izraženije u jutarnjim satima, te ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *