Danas oblačno vrijeme s padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima promjenivo oblačno vrijeme, sa sunčanim intervalima. Tempeatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 2 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 94 %, a atmosferski pritisak 980 hektopaskala. Prema porgnozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, ujutro i u sjevernim područjima Bosne. U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u Hercegovini, između 20 i 50 litara po metru kvadratnom. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Hercegovini, jugozapadu i istoku Bosne su izgledni i jaki udari juga brzine od 40 do 60 km/h. U Krajini i sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozpadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.02.2018 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Slab snijeg se očekuje ujutro u Krajini. U ostalim dijelovima zemlje povremeno slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.02.2018 (Petak)., u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.02.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 3, a u Hercegovini između 6 i 10 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za srijedu, 07.02.2018.godine

Pogoršanje vremenskih prilika, praćeno povećanom naoblakom i padavinama, negativno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Preporučljivo je reducirati kretanje i umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *