Danas oblačno vrijeme s kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 10 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju na sjeveru i zapadu Hercegovine. U Bosni padavine prije podne, lokalno, na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne ili u večernjim satima i u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. Najviše dnevne temperature od 10 do 15 stepeni celzija.

U petak 10.11.2017., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 13 do 17 °C.

U subotu 11.11.2017., pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 9 do 16 °C.

U nedjelju 12.11.2017., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom, poslije podne i u večernjim satima. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevne od 9 do 16, na jugu do 18 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 09.NOVEMBAR

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nakon svježijeg jutra temperature će, u nastavku dana, porasti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i tokom poslijepodneva ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito hronični bolesnici i meteoropate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *