Danas oblačno vrijeme, poslijepodne postepeno razvedravanje

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 1 stepen celzija, relativna vlažnost vazduha 93 %, a amtosferski pritisak 991 hektopaskal.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni veći dio dana očekuje oblačno vrijeme. Prije podne lokalno sa slabim snijegom. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka do 5°C.

U petak, 16.02.2018., prije podne magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje sunčano. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana naoblačenje sa sjeverozapada će zahvatiti cijelu zemlju. U Bosni je izgledno slabo jugo prije podne, koje će u poslijepodnevnim satima promijenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U subotu, 17.02.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana slaba kiša se prognozira za Krajinu, zapad i sjever Bosne. U Krajini je izgledna i susnježica. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U nedjelju, 18.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama je moguća i susnježica. Padavine nisu obilne. U Hercegovini lokalno slaba kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 15.FEBRUAR

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti, uz više sunca na jugu zemlje. U unutrašnjosti će, duže zadržavanje naoblake i hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba uzrokovati povremeno jače tegobe. Tokom dana preovladavaće sjeverno strujanje, u Hercegovini povremeno i jače, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *