Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 8 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7°C i 12°C.

U nedjelju, 29.10.2017., u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana prolazno jače naoblačenje sa sjevera koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti kišu, na planinama snijeg. Jutro bez vjetra. Već prije podne se očekuje vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera, sa mogućim jakim udarima juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na zapad i sjeveorozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12°C i 18°C.

U ponedjeljak, 30.10.2017., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7°C i 11°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 28.OKTOBAR

Usljed prolaska pogoršanja iznad naše zemlje biometeorološke prilike su nepovoljne. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice, a hroničnim bolesnicima, posebno onima sa kardiovaskularnim problemima, savjetujemo oprez, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati. Sa odmicanjem dana opšta slika djelimično će se popraviti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *