Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeDanas sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost

Danas sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost

Jutros u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 3 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni  očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U petak 17.03.2023., sunčano vrijeme. Vjetar slab, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 4, dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 °C.

U subotu 18.03.2023., sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 6, dnevna od 12 do 18 °C.

U nedjelju 19.03.2023., jutro sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, dnevna od 14 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 16.MART

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva, uz tmurno vrijeme i slabije padavine u Bosni, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Sa porastom temperatura i djelimičnim razvedravanjem u drugom dijelu dana, opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Na jugu sunčanije i ugodnije.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO