Danas oblačno vrijeme sa padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjstima oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Postepeni prestanak padavina u poslijepodnevnim ili u večernjim satima. Najviše dnevne temperature od 2 do 8 stepeni celzija.

U petak 17.11.2017., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano, a u ostalim područjima oblačno vrijeme. U Bosni je ponegdje moguća povremena i slaba rosulja. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 12 do 16 °C.

U subotu 18.11.2017., u Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje prije podne. U Bosni oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini padavine u večernjim satima.U područjima iznad 900 m, krajem dana, kiša će preći u susnježicu i snijeg, Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 11 do 16 °C.

U nedjelju 19.11.2017., oblačno vrijeme u Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa susnježicom i kišom. Poslije podne i u večernjim satima prestanak padavine i ravedravanje u Hercegovni, Posavin i Krajini. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 9 do 14 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 16.NOVEMBAR

Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne. Hladno vrijeme i padavine, kod osjetljivh osoba će dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. U drugom dijelu dana opšta slika postepeno će se popravljati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *