U Tuzli poskupljuju ćevapi, burek, kafa, čajevi

Tuzlanski ugostitelji na neformalnom sastanku dogovorili su promjenu svojih cjenovnika od 1. marta 2018. godine. Pod krinkom novih nameta, iako, primjerice, cijene kafe ili mesa još uvijek nisu povećane, tuzlanski ugostitelji odlučili su da poskupe porcije ćevapa, burek, kafe, čajeve.

Tako će velika porcija ćevapa (10 komada) od 1. marta koštati sedam KM, umjesto dosadašnjih šest, srednja porcija pet, a mala četiri KM. Kilogram bureka koštat će 10, a sirnica i krompiruša po devet maraka.

Šoljica kafe s 1.50 KM porast će na 2 KM, isto tako i šolja čaja, dok će, recimo, “koca-kola” i ostali gazirani proizvodi s 2.50 KM skočiti na tri.

Povećanje u rasponu od 0.50 do 1.50 KM bit će i na svim drugim ugostiteljskim uslugama. No, ostaje da se vidi hoće li se svi ugostitelji u Tuzli pridržavati neformalnog dogovora o cjenovniku.

I do sada je bilo iznimki, pa je u pojedinim ugostiteljskim objektima cijena kafe ili čaja ostala 1 KM, dok je kod drugih godinama bila 1.50 KM.

Inače, cijene ćevapa i bureka, prema sjećanjima građana, bile su jeftinije ratnih 1994. i 1995. godine nakon deblokade Tuzlanskog kantona.

 

 

 

(Avaz.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *