Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine TK-a zakazana za 14.novembar

Konstituiraju sjednica novog saziva Skupštine TK-a održat će se u srijedu 14.novembra u Sali BKC-a u Tuzli, odlučeno je na današnjem sastanku predstavnika političkih stranaka koje će participitarati u kantonalnom parlamentu.

Naime, u prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je  održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje će u 9. sazivu Skupštine Tuzlanskog kantona imati svoje zastupnike.

Kako je ustavima Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona određeno da konstiturajuće sjednice kantonalnih skupština budu održane najkasnije 10 dana nakon objavljivanja zvaničnih rezultata izbora, tako je na ovom sastanku dogovoreno da Konstituirajuća sjednica 9. saziva Skupštine Tuzlanskog kantona bude održana u srijedu, 14. novembra 2018. godine, sa početkom u 10,00 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Pored upoznavanja sa konačnim potvrđenim rezultatima izbora za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te uručivanja i potpisivanja uvjerenja o preuzimanju mandata poslanika i davanja svečane izjave, na konstituirajućoj sjednici će biti imenovana privremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona koja su neophodna za dalji rad Skupštine: Administarativna komisija i Komisija za izbor i imenovanja.

Na dnevnom redu konstituirajuće sjednice planirano je konstituisanje klubova poslanika konstitutivnih naroda i kluba ostalih, izbor rukovodstva Skupštine te izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Kao što je i do sada bio slučaj, pretpostavlja se da će konstituirajuća sjednica biti održana u nekoliko nastavaka, naročito iz razloga što se za određene tačke dnevnog reda nisu stekli uslovi koji su u nadležnosti Centrane izborne komisije BiH, kao što je izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: