Stiže iPhone 8: Apple naručio 70 miliona OLED ekrana od Samsunga za novi dizajn

Iako su po pitanju prodaje smartfona Apple i Samsung veliki rivali, kada je u pitanju kupoprodaja ekrana za te uređaje, stvari su drugačije.

Najnovije glasine u vezi s iPhoneom 8 tvrde kako je kompanija iz Cupertina naručila 70 miliona OLED panela od južnokorejske firme, piše Daily Mail.

Ova ogromna narudžba trebala bi ispuniti Appleova očekivanja kako će nadolazeći smartfon doslovno ‘odletjeti s polica’ kada krene u prodaju.

“Apple je naredio 70 miliona OLED panela od Samsunga ove godine, dok je Samsung spreman napraviti i do 95 miliona za Apple u 2017., u slučaju da potražnja bude više od očekivane”, rekao je David Hsieh, viši direktor u kompaniji IHS Markit.

Ni Samsung je odbio komentirati ove navode, izjavivši kako ne može otkrivati narudžbe mušterija.
iPhone 7 korisnike i nije pretjerano oduševio, a za mnoge je bio samo malo poboljšani iPhone 6, što je možda stavilo pritisak na Apple da se više potrudi za svoju 10-godišnjicu.

Već mjesecima po internetu se šire razne glasine, a najpopularnija je da će iPhone 8 imati OLED ekran preko cijele prednje strane smartfona, dok će Touch ID biti prebačen ili na stražnju stranu ili ispod stakla.
Cijena – samo 1.000 dolara

Apple se sprema objaviti tri telefona za porodicu iPhone 8, a premijum bi mogao koštati i preko 1.000 dolara, a navodno bi imao zakrivljeni OLED 5.2 inčni ekran.

Druga bi dva smartfona trebala imati ekrane od po 4.7 i 5.5 inča, oba s LCD-om.
Sva tri bi trebali imati mogućnost bežičnog punjenja, pod uvjetom da se uspije riješiti problem pregrijavanja.
Uz to, sva bi tri trebala biti vodootporna.

Navodno bi trebali imati i 3D senzor koji bi omogućio pristup telefonu korisniku preko tehnologije za prepoznavanje lica.

Nedavno se tvrdilo kako će korisnici moći kupiti iPhone 8 u septembru, ali analitičari upozoravaju kako Apple neće biti u stanju slijediti potražnju, te će se neki ljudi morati strpiti, jer će većina zaliha doći u prodaju tek kasnije u četvrtom tromjesječju.

SB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *