SP 2018: U prva 24 sata preko 1,3 miliona zahtjeva za ulaznice

U prva 24 sata od početka drugog kruga prodaje ulaznica za SP 2018. u Rusiji FIFA je zaprimila preko 1,3 miliona zahtjeva, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama svjetske krovne nogometne organizacije.

Nakon što su prošle sedmice žrijebom određene grupe za SP u Rusiji te nakon što je jučer krenuo drugi krug prodaje ulaznica, navijači iz cijelog svijeta uputili su 1,318,109 zahtjeva za ulaznice. Drugi krug traje do 31. januara 2018.

Ako do tog datuma potražnja premaši broj ulaznica, FIFA će putem žrijeba (metodom slučajnog odabira) odabrati prijavljene kandidate koji će imati pravo na kupnju ulaznica. Redoslijed prijava za kupnju ulaznica neće imati utjecaj na određivanje prava na kupnju, podsjeća FIFA, tako da je svejedno je li zahtjev za ulaznicom podnesen na početku, u sredini ili na samom kraju vremena određenog za prijavu.

Trenutno, najviše zahtjeva za ulaznicama dolazi iz Rusije dok iz inozemstva dolazi 34 posto zahtjeva. Navijači iz Argentine, Perua, Meksika, SAD-a, Kolumbije, Brazila, Maroka, Egipta, Kine i Poljske su do sada podnijeli najviše zahtjeva.
FIFA je izvijestila da je u prvom krugu prodaje ulaznica, koji je završio u novembru, prodano 742.760 ulaznica. I tada je najviše zahtjeva dolazilo iz Rusije, a pojačanja potražnja bila je i iz SAD-a, Brazila, Njemačke i Kine.
Cijene za strane kupce karata za svjetsko prvenstvo, koje će se održavati u jedanaest ruskih gradova, kreću se od 105 američkih dolara, dok je za Ruse početna cijena 22 dolara.
index

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *