Semir  Mujkanović proglašen za najboljeg nogometaša 2017.godine općine Kalesija (FOTO)

Semir Mujkanović je proglašen za najboljeg nogometaša, a njegov klub Mladost iz Kikača za najbolji nogometni klub na području općine Kalesija za 2017.godinu.

Mladost iz Kikača, koja se takmiči u Prvoj ligi TK-a, ove godine je osvojila naslove pobjednika KUP-a i KUP-a šehida općine Kalesija za ovu sezonu, a najveće zasluge za ove trofeje pripadaju kapitenu Semiru Mujkanoviću, koji je u KUP takmičenjima postigao 9 pogodaka. Pored golova u KUP-u, Mujkanović je sa 27 golova najbolji strijelac Prve lige TK-a u jesenjem dijelu sezone.

Najuspješniji sportski radnik u ovoj godini je Zuhdija Karić – Zux, predsjednik FK Bosna Kalesija, koji je pored podrške kalesijskom drugoligašu finansijski pomagao rad i ostalih klubova na području općine Kalesija. Smo u infrastrukturu FK Memići uloženo je oko 20 hiljada KM, od čega je veliki dio sredstava obezbijedio Karić.

Za najboljeg trenera općine Kalesija u ovoj godini izabran je Nijaz Karić iz FK Rainci Gornji, koji se nakon jesenjeg dijela sezone nalazi na drugom mjestu Druge lige TK-a „Jug“.

U konkurenciji juniora najbolje rezultate ekipno postigao je FK Bosna – Kalesija, čiji je kapiten Meho Hamzić izabran za najboljeg juniora, a Suad Tabalović za najuspješnijeg trenera. Treba dodati da je Hamzić, iako po uzrastu junior, trenutno prvi golman seniorskog tima Bosne iz Kalesija.

Najbolja kadetska selekcija je FK Sloga iz Tojšića , ekipno i Emrah Hodžić, kapiten kadetskog tima Sloge. Kadeti FK Sloga Tojšići su prvi dio sezone u kvalitetnoj omladinskoj ligi  Bosne i Hercegovine, grupa ‘’Sjever’’ završili na četvrtom mjestu.

U pionirskom uzrastu najbolje rezultate ove godine postigli su pioniri FK Rainci Gornji i lider ove ekipe Mirsad Musić. Pioniska selekcija FK Rainci Gornji osvojila je drugo mjesto u ligi TK-a.

Najuspješniji u najmlađoj kategoriji su pretpioniri FK Sloga iz Tojšića i igrač ovog tima Bakir Alnaji.

Specijalno priznanje za dugogodišnji rad u nogometu kroz FK Bijeljevac Miljanovci, žiri je odlučio da dodijeli Sabahudinu Peziću iz Miljanovaca.

Pezić je dugo prisutan u pomaganju i održavanju mjesnog nogometnog kluba Bijeljevac iz Miljanovaca kojeg pomaže u finansijskom i tehničko-organizacionom smislu.

Nagrade i priznanja najboljim nogometašima, trenerima, nogometnim radnicima i klubu uručili su općinski načelnik Sead Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Enes Idrizović, Juso Poljaković, potpredsjednik Nogometnog saveza općine Kalesija, Besim Mešić, član Komisije za takmičenje NS TK-a, Damir Džafić i Galib Softić, nogometni radnici i vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su učenici OŠ Kalesija i kalesijski pjevač Ahmet Zulić.

Svečano proglašenje najboljih nogometaša i nogometnih klubova je tradicionalna manifestacija koja se već 11.put zaredom održava u organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija.

FOTO:

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *