MENSUR MALOVIĆ NA KLUPI BOSNE DEBITUJE PROTIV KAKNJA

Kolo prije kraja prvog dijela sezone u odbojkaškoj „Premijer“ ligi BiH došlo je do promjene na klupi OK Bosna Kalesija. Umjesto dosadašnjeg trenera Adnana Karića  kalesijske odbojkaše će u nastavku prvenstva s klupe voditi Mensur Malović – Zlaja, nekadašnji igrač i trener ovog kluba.

Do promjene trenera kalesijskog premijerligaša došlo je na zahtjev Adnana Karića, nakon poraza u prošlom kolu od Studenata na Palama. Karić smatra da je neophodno osvježenje u stručnom štabu i da će Malović ekipi dati novu snagu u borbi za opstanak u ligi.

–      Bilo je neophodno da dođe do određene promjene, jer sam u dosadašnjem periodu bio trener, blagajnik, sekretar, pa čak i ekonom u klubu.  Mislim da jedna osoba, bez obzira o kome se radi, ne može kvalitetno obavljati sve ove poslove. Vjerujte da sam na dan odigravanja utakmice, umjesto da pripremam taktiku za protivnika, morao razmišljati o obezbjeđenju uslova za odigravanje utakmica, mijenjati sijalice u dvorani, tražiti sponzora za plaćanje sudija i delegata.  Pored svega, previše sam se i zbližio sa igračima, što ponekad može biti loše za sveukupni rezultat kluba, kazao je Karić i dodao da i dalje ostaje u klubu i da stoji na raspolaganju treneru Maloviću.

Debi na klupi Bosne, Mensur Malović će imati u subotu protiv Kakanja, koji je trenutno na  petoj pozciji na tabeli sa šest bodova više u odnosu na kalesijske odbojkaše. Malović vjeruje da, bez obzira na snagu i kvalitet protivnika, odbojkaši Bosne mogu ostvariti povoljan rezultat.

–      Za utakmicu protiv Kakanja nema kalkulacija. Moramo ići na pobjedu, kako bi se zadržali u sredini tabele. Naravno, svjestan sam da ćemo s druge strane imati vrlo neugodnog protivnika, koji će nastojati da iskoristi svaku našu eventualnu grešku. Zbog toga u utakmicu, kao i preostale mečeve, moramo ući jako ogovorno i oprezno. Imamo dobru ekipu i nadam se da ćemo u nastavku sezone obradovati naše navijače, istakao je Malović.

Pored utakmice posljednjeg kola prvog dijela sezone protiv Kaknja, koja se igra u subotu, 30.novembra, sa početkom u 18 sati u dvorani MSŠ u Kalesiji,  odbojkaši Bosne će i naredna dva susreta odigrati na domaćem terenu. Nakon završetka prvog dijela prvenstva, do kraja godine odigrat će se i dvije utakmice iz drugog dijela sezone, u kojima će Bosna na domaćem terenu ugostiti Napretka iz Odžaka i Modriču.

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *