Bez Džeke i Spahića protiv Gibraltara

Krajem mjeseca nogometnu reprezentaciju BiH očekuju utakmice protiv Gibraltara (kvalifikacije za SP) i Albanije (prijateljska). Shodno tome, selektor Mehmed Baždarević uveliko razmišlja o igračima koje će staviti na spisak za te susrete.

Iako pravo nastupa protiv gibraltarskih amatera nemaju Edin Džeko, Ognjen Vranješ, Senad Lulić i Mato Jajalo, Baždarević ističe da itekako računa na njih u susretu koji se igra tri dana kasnije, u Tirani.

Iako ne mogu igrati, uvijek je dobro da su tu i da ih vidim, tako da ću ih sve pozvati, pa makar za tu drugu utakmicu – kazao je selektor BiH.

No, neočekivano ili ne, Baždarević ističe kako vjerovano ovog puta neće računati na dosad standardnog reprezentativca.

Što se ostalih igrača tiče, javnost, vjerovatno zanima hoće li igrati Emir Spahić, koji nema klub. Ja mogu samo ponoviti ono što sam ranije rekao. Njegova situacija je specifična. Mada je on vrlo kvalitetan igrač, dosta dugo nema pravih utakmica i ne znam šta bismo dobili da odigra sada ove dvije. Morat ću još razgovarati s njim, ali najvjerovatnije neće dobiti poziv, jer je u drastično drugačijoj situaciji u odnosu na ono što smo dogovorili prije osam mjeseci – kazao je Mehmed Baždarević.

Karte za predstojeću kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara na Bilinom Polju bit će jeftinije, odluka je Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na jučer održanoj sjednici.

Karte će koštati 10, 15 i 25 KM, a ove cijene važit će samo za utakmicu koja se igra 25. marta ove godine. Bh. reprezentativci će ugostiti Gibraltar u Zenici u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Podsjetimo, BiH se nalazi na trećem mjestu grupe H te iz četiri odigrane utakmice ima sedam bodova, druga je Grčka s 10, a prva Belgija s 12 bodova. četvrtu poziciju zauzima Kipar s tri boda, koliko ima i petoplasirana Estonija, dok posljednji Gibraltar nema nijedan bod.

(Avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *