Stanje na putevima: Smanjena vidljivost zbog magle

Jutros se u većem dijelu BIH saobraća bez zastoja i vanrednih ograničenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putevima.

Danas će se, u vremenu od 08 do 17 sati,  zbog sanacionih radova, na dionici magistralnog puta M-14 Bihać-Srbljani saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Izačić, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica,  Jablanica-Mostar i Živinice-Šićki Brod.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na magistralnim putevimaM-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i M-4 Teslić-Jelah (na lokalitetu Vrela), kao i na regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići) i R-465 Maglaj-Zavidovići (Krsno Polje).

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub).

Za danas je, u poslijepodnevnim satima, najavljeno svečano puštanje u saobraćaj dionice magistralnog puta M-18 Kladanj-tunel Karaula-Podpaklenik.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *