Servisne informacije za utorak 31.07.2018.

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 19 stepeni celzijusa. Danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po koltinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana i u večernjim satima umejren porast oblačnosti u Bosni će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Dnevne temperature od 28 do 34, na jugu od 32 do 36 stepeni.

Tokom jutra će biti svježije i ugodnije. U drugom dijelu dana, promjenljivo, nestabilno i sparno vrijeme, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Opšta slika će uz više sunca biti ljepša na jugu.

Iz MUP-a TK informišu da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela. Dogodilo se 19 saobraćajnih nesreća, od kojih jedna u Kalesiji. Teške tjelesne povrede zadobile su tri osobe, lakše je povrijeđeno devet osoba, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za jednu osobu.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 79 pregleda.

Informacija iz porodilišta UKC-a Tuzla, gdje je u protekla 24 sata rođeno 8 beba, 4 dječaka i 4 djevojčice.

Smeće se danas (31.07.2018.) odvozi iz naselja: Seljublje, Horozovina, Paraći, Jajići, Zukići, Hrvačići, Brda, Lipovice, Meškovići, Ibralići i Šehići, Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedajići.

Stanje na cestama

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog učestalih lokalnih padavina tokom dana, savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, narednih šest mjeseci potpuno će biti obustavljen saobraćaj putničkih vozila. Alternativni granični prelaz je Bosanska Kostajnica-Hrvatska Kostajnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *