Servisne informacije za utorak 29.05.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzijusa.  Danas u Bosni i Hercegovini prije podne će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti pljuskove i grmljavinu. Lokalno će biti i jačih pljuskova sa mogućom pojavom grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

Uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U drugom dijelu dana opšta slika će biti nešto lošija, usljed visokih temperatura i pojačanog osjeta sparine.

Prema informacijama iz PS Kalesija, u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Dubnici. U ovoj nesreći jedno lice je teže povrijeđeno nakon pada sa motora.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 52 pregleda.

Smeće se danas (29.05.2018.) odvozii iz naselja: Magistrala Tojšići, Hidani, Babajići, Mujdani, Ibralići, Gornja Kalesija- Kadrići, Jusupovići, Pahunjak, Donji Rainci od stadiona u Gornjim Raincima (Ciglana) do stadiona Donji Rainci u Pedićima, Donji Rainci od stadiona u Pedićima i Zates.

Stanje na cestama

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog radova na učvršćivanju potpornog zida u Tarčinu na dionici autoputa A-1 Lepenica Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Podsjećamo i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica A-1 Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i na magistralnom putu M-5 Nević Polje-Kaonik, zbog radova na sanaciji kolovoza.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *