Servisne informacije za utorak 28.08.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je pretežno oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 93 procenta, atmosferski pritisak 985 hektopaskala. Danas u istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U ostatku naše zemlje pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u zapadnim područjima na momente i pojačan. U Hercegovini umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu od 28 do 30 stepeni.

Biometeorološke prilike će biti povoljne ponajviše zbog nižih temperatura uzrokovanih sjevernim strujanjem zraka. Hronični bolesnici i meteoropati ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima.

Iz MUP-a TK smo saznali da javni red i mir nije narušavan, dogodilo se šest krivičnih djela i  10 saobraćajnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše povrijeđeno.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 93 pregleda.

Smeće se danas (28.08.2018.) odvozi iz naselja: Jajići, Zukići, Hrvačići, Brda, Seljublje, Horozovina, Paraći, Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedajići.

Požari

 

VJ Banovići imala je jednu intervenciju u mjestu Grivice gdje je gorila sušara, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je dalje širenje i požar je ugašen.

Stanje na cestama

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Danas počinju radovi na deminiranju terena na planinskom prevoju Oštrelj na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar. Svakim radnim danom u terminu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja.

Polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja, aktuelne su radnim danima i na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak u mjestu Prud od 08 do 16 sati, kao i na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u mjestu Gredice od 07 do 14:30 sati.

Minerski radovi izvodit će se danas u mjestu Potpeć na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod –Srebrenik, zbog čega je u vremenu od 11 do 15 sati moguća kraća obustava saobraćaja.

Sutra (29.08.) počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj teretnih vozila se obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje. Putnička vozila saobraćat će obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi u toku su na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Na ovim dionicama postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *