Servisne informacije za utorak 14.11.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je oblačno sa slabim snijegom. Temperatura u 8 sati iznosila je 0 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 989 hektopaskala. Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, u Krajini i Posavini. U ostalim područjima sa susnježicom i snijegom. Očekivana količina padavina od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Visina novog sniježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5, na planinama do 15 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperatura u Bosni od 0 do 5, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

Prema informacijama iz PS Kalesija, u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Gornjoj Kalesiji u kojoj je jedno lice teže povrijeđeno.

Smeće se danas odvozi iz naselja  Gojčin, Jelovo Brdo,Jajići, Brda, Hrvačići- AERODROM, Seljublje, Horozovina, Gornje Hrasno, Paraći, Dedajići, Zulfići, Šehići, Lipovice, Meškovići, Bukvari, Barčići, Ibralići

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osim padavina i niskih temperatura, u cijeloj zemlji će preovladavati sjeverno strujanje, mjestimično i jako, uzrokujući dodatne probleme osjetljivim osobama, stoga je neophodno povesti računa o prikladnom odijevanju. Hronični bolesnici ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice kvalitet zraka za dan 13.11.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC i Živinice. Na lokalitetima Skver, Bukinje, Lukavac i Mobilna: Teočak nije bilo moguće ocijeniti kvalitet zraka.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

 

 NUS

„A“ tim za uklanjanje NUS-a FUCZ Tuzla pružao je podršku učesnicima Marša mira Potočari – Vukovar.

„B“ tim za deminiranje FUCZ Tuzla nastavio proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“ na području općine Banovići.

„B“ tim za deminiranje FUCZ Žepče obavljao je poslove završnog uzrokovanja deminirane površine na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“ na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *