Servisne informacije za utorak 11.09.2018.

U Kalesiji je jutros vrijeme vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 11 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle koja je najizglednija u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka povoljno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati manje poteškoće hroničnim bolesnicima.

U MUP-u TK smo saznali da javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela. Dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 54 pregleda.

U protekla 24 sata, u tuzlanskom porodilištu rođeno je 7 beba, 2 djevojčice i 5 dječaka.

Smeće se  danas (11.09.2018.) odvozi iz naselja: Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedajići, Lipovice, Meškovići, Ibralic i Šehići.

Stanje na cestama

Vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *