Servisne informacije za utorak 09.10.2018.

Jutros je u Kalesiji i okolini tmurno i maglovito. Temperatura u 8 sati iznosila je 12 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 97 procenata, atmosferski pritisak 987 hektopaskala. Danas u Bosni oblačno prijepodne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini umjerena naoblaka. Od sredine dana prema večernjim satima izgledni su i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C.

Uz povoljne biometeorološke prilike i ne suviše visoke temperature, većina populacije će se osjećati ugodnije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Sa dolaskom noći, opšta slika će se dodatno popraviti.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela, a dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško povrijeđene, četiri su lakše povrijeđene, a za 1 osobu ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu rođeno je 12 beba; 4 dječaka i 8 djevojčica.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići, Dedajići, Jajići,Zukići,Hrvačići i Brda.

Stanje na cestama

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih padavina, vozače pozivamo na pojačan oprez.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09:00 do 13:00 sati i 15:00 do 18:00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *