Servisne informacije za utorak 09.01.2018.

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 6 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 997 hektopaskala. Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, na zapadu Bosne pojačan, istočni i jugoistočni. Dnevne temperature od 10 do 16 °C.

Zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika mnogi će se žaliti na tegobe sa snom, a danju na umor, slabost, glavobolju. Kod hroničnih bolesnika ovakve vremenske prilike uzrokovat će povećanje tegoba vezanih uz njihove bolesti.

Smeće se danas (09.01.2018.) odvozi iz naselja Gojčin, Jelovo Brdo, Jajići, Zukići, Brda, Hrvačići- AERODROM, Seljublje, Horozovina, Paraći, (Hrasno Donje zaseok Brdo), Lipovice, Meškovići, Ibralići, Bukvari, Barčići i Šehići.

Kvalitet zraka na TK        

Kvalitet zraka za dan 08.01.2018. godine u 7:00 sati odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetu Bukinje i Lukavac dok je na lokaciji BKC, Skver i Živinice za protekla 24 sata zabilježeno prekomjerno zagađenje zraka.

Požar

Grad Tuzla. VJ grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju požara nisko rastinje u naselju Tušanj.

Općina Banovići. VJ općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara (dimnjak na stambenom objektu-kuća) u MZ Omazići.

Stanje na cestama 

Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Zenica jug, putne pravce Olovo-Tuzla-Orašje i Doboj-Tuzla-Bijeljina, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Bosne i Lašve. Kolovoz je mjestimično vlažan, a pojačan oprez savjetujemo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Radovi na sječi stabala izvode se u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica. Od 08 do 14 sati na ovoj dionici mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *