Servisne informacije za utorak 07.08.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je vedro i sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 19 stepeni celzijusa. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 30 do 37 °C.

Nakon ugodnijeg jutra, sa porastom temperature zraka kod većine populacije su, osobito poslije podne, moguće reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti i pojačanog umora. Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je 5 krivičnih djela. Dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 76  pregleda.

U protekla 24 sata, u tuzlanskom porodilištu rođeno je 12 beba, 5 dječaka i 7 djevojčica.

Smeće se danas (07.08.2018.) odvozi od benzinske Pumpe IBM do Begove pekare, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići, Paljevine, Hadžići, Gutići i Dolina.

Stanje na cestama

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnim prelazima Izačić i Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog minerskih radova u Hrvatskoj, danas će u vremenu od 16 do 17 sati, doći do obustave saobraćaja u blizini graničnog prelaza Gornji Brgat-Ivanica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *